Vakantiehuis Eucalypta Norg

Omgeving

<transparant>

Norg is een schilderachtig brinkdorp in de kop van Drenthe, liggend tussen Assen en de stad Groningen.

Norg ligt midden tussen bossen en uitgestrekte heide. Een groot deel van de omgeving is eigendom van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. U kunt prachtige fietstochten maken naar het Fochteloërveen (nog geen 30 minuten fietsen), beroemd vanwege zijn Kraanvogels en de hoge uitkijktoren van Natuurmonumenten. Of fietsen via pittoreske dorpjes naar het Noordsche veld te Zeyen (20 minuten), een heidegebied dat in stand wordt gehouden door Schotse Hooglanders en geiten. Van historische waarde zijn in dit heidegebied de duidelijk zichtbare duizenden jaren oude grafheuvels en het hunebed.

Vanuit het vakantiehuis loopt u onmiddelijk door het uitgestrekte bos waarmee Norg omgeven is. Bos dat overgaat in verschillende Eslandschappen waar alle oude zandwegen van weleer nog in stand gehouden worden. Hier kun je nog eindeloos dwalen zonder een mens tegen te komen. En wandelen is ook voor kinderen voorzien van skelter geen saaie bezigheid meer!

Op loopafstand van het vakantiehuis vindt u verschillende restaurantjes en terrasjes, winkels en galerietjes. Verder vindt u een overdekt zwembad in het dorp. Norg is tevens een uniek gebied voor ruiters. Heeft u een eigen paard dan is er de mogelijkheid om deze mee te nemen, met stallingsmogelijkheden in nabijgelegen dorp. U kunt dan op uw eigen paard heerlijk rijden op het uitgestrekte netwerk van ruiterpaden in de omgeving van Norg.

Ook cultuurhistorisch kunt u in de omgeving van Norg aan uw trekken komen. Norg is een oud dorp. Diep in de Middeleeuwen werd in geschriften — die nu als oud worden aangemerkt — Norch of Nurch al genoemd. Aan de oostzijde en de westzijde stromen beken, en Norg ligt op de zandrug tussen de beide beekdalen. Oude dorpjes als Zuid- en Westervelde met monumentale boerderijen en het gevangenisdorp Veenhuizen Vindt u op enkele kilometers van Norg.

Even naar de stad? De stad Groningen ligt op 25 km en Assen op 15 km van Norg. Een van de mooiste dierentuinen van Europa vindt u in Emmen, zo'n 55 km van Norg.

Links